15 december 2022

Start programma ‘Toekomstbestendige spoedzorg in westelijk West-Brabant en Tholen’

Tijdens de werkconferentie spoedzorg d.d. 3 november 2022 is met veel deelnemers van alle WestWest-partners en andere ketenpartners met veel motivatie gesproken over gedeelde definities, een gedeelde probleemanalyse en zijn de eerste contouren geschetst van een gedeelde visie en actieprogramma.

De uitgesproken motivatie om samen met het thema spoedzorg in de regio aan de slag te gaan is aanleiding gezamenlijk te starten met de voorbereiding van een programma ‘Toekomstbestendige spoedzorg in westelijk West-Brabant en Tholen’. Dat programma heeft tot doel volgens een gezamenlijk gedragen visie, via diverse projecten en acties verbeteringen in de spoedzorg/ acute zorg te realiseren in de komende jaren. Naast deze intern gedreven motivatie speelt er een extern krachtenveld omdat we aan de vooravond staan van een transitie van het acute zorglandschap. Dit betekent dat als het momentum nu niet gepakt wordt, het risico bestaat dat besluiten bovenregionaal aan ons zullen worden opgelegd.

De doelstelling is om in Q1 2023 het programma ‘Toekomstbestendige spoedzorg in westelijk West-Brabant en Tholen’ voor de komende jaren uit te werken en vorm te geven in een aantal programmalijnen. 

Afbeelding