Nieuws

Blijf in verbinding met mensen met eenzaamheid

dinsdag 6 februari 2024

Iedereen voelt zich weleens eenzaam en komt daar meestal zelf wel uit. Wanneer dat na negen maanden à een jaar niet lukt, ontstaat langdurige eenzaamheid en hebben de meeste mensen hulp nodig om hun eenzaamheid aan te kunnen pakken. Deze boodschap kregen professionals maandag 29 januari tijdens de kennisbijeenkomst ‘Uit de eenzaamheid’ van WestWest in Tante’s Zorglab in Steenbergen.

Opening Leefstijlloket in het Bravis ziekenhuis

maandag 29 januari 2024

Een ongezonde leefstijl speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, diabetes type II en verschillende vormen van kanker. Patiënten van het Bravis ziekenhuis die graag aan de slag willen met hun leefstijl, kunnen vanaf deze maand doorverwezen worden naar het Leefstijlloket in het Bravis ziekenhuis in Roosendaal.

Leefstijlloket start 1 januari a.s.

donderdag 21 december 2023

Leefstijl speelt een rol bij het voorkomen en ontstaan van ziektes en aandoeningen. Op 1 januari 2024 starten TWB, WijZijn, Bravis en GGD West-Brabant met ondersteuning van de Gemeente Roosendaal met het Leefstijlloket. Dit is gesitueerd in Bravis Roosendaal.

Steunkousen zelf aan- en uittrekken gaat van start

vrijdag 1 december 2023

Zelf aankleden, tandenpoetsen en medicijnen innemen. Het zijn activiteiten die we vaak als vanzelfsprekend beschouwen. Maar voor onze cliënten en patiënten is dit niet altijd even vanzelfsprekend.

Geslaagde herhaling van scholing over aanpak urineweginfecties

dinsdag 14 november 2023

Een infectie aan de urinewegen komt heel vaak voor. Zowel de huisarts, thuiszorg, ouderenzorg als het ziekenhuis ziet patiënten met deze klachten. Zorgverleners in het werkgebied van het Bravis ziekenhuis hebben samen een werkwijze opgesteld voor de aanpak van urineweginfecties.